Лени Кравиц во Скопје, со него доаѓаат 10 камиони и тим од 60 луѓе

На речиси еден месец пред одржувањето на големиот концерт на Лени Кравиц во Скопје, во сепак за таков тип на концерт малата ВИП арена, познати се сите технички детали.

Кравиц е познат како музичар кој кога тргнува на светска турнеја, секогаш со себе носи своја (во тој момент) најнова и најсовремена продукција.

Па така, во Скопје доаѓаат 10 камиони, шест автобуси и тим од 60 луѓе кои се вклучени во оваа турнеја, додека од наша страна се бараат 160 луѓе да бидат подготвени во секое време да работат на поставување на таа продукција.

Концертот во Скопје е дел од Raise Vibration турнејата на Лени Кравиц.

Културата на победништво од нашите епски и херојски денови тотално ги уназади овие општества во 20 век, вели Миљенко Јерговиќ во интервју за Бука.

повеќе

Запрашајте се, о, вие, бездарници анационални што направивте!

повеќе

Додека Бугарите се убедуваат себеси и нас дека Гоце Делчев бил Бугарин, да се потсетиме на некои од Гоцевите искажувања, кои ја одразуваат неговата големина и неговото визионерство.

повеќе