Концерт на „Проект Жлуст“ по пауза од десет години

Македонската група „Проект Жлуст“ по десет години пауза вечер од 21 часот ќе има концерт во „Котур кафе и филм“.

Ќе бидат изведени композиции на членовите Иван Бејков и Џијан Емин, кои се спој на џез, македонски и балкански фолклор, звуци на класичната европска традиција во  романтичарски манир.

Специјален гостин ќе биде францускиот музичар Оливје Самуилан, кој беше дел од првата постава на бендот кој важеше за еден од највлијателните состави со голем број одржани концерти и неколку изданија.

Покрај Иван Бејков (контрабас, бас-гитара), Џијан Емин (клавијатури)  и Оливје Самуилан (виола), на концертот ќе настапат и Виктор Филиповски (тапани), Ратко Даутовски (перкусии) и Иван Иванов (саксофон, кларинет).

 

Мора да се пристапи кон воведување нови мерки за поголема контрола на лицата кои поседуваат нелегални пари.

повеќе

Визија на развиениот свет е државните авторитети да го гледаат спортот како средство за подобар економски и социјален развој.

повеќе

Јавните медиумски сервиси треба да бидат столб на демократските општества и примарен извор на информации за сите граѓани.

повеќе