НУЦК „Марко Цепенков“ - Прилеп

Концерт на „Фолтин“ во Прилеп

Утре во 21 часот на летната сцена од ЦК „Марко Цепенков“ во Прилеп целовечерен концерт ќе одржи групата Фолтин.

Концертот е по повод јубилејот 25 години од првиот концерт на Фолтин. Ќе биде промовирано најновото студиско издание "Симултан бакнеж". Ќе се свират најновите и најубавите стари песни.

Влезот е бесплатен.

Концертот во Прилеп е финансиски поддржан од Министерство за култура.

Министерството за финансии во изминатиот период активно работеше на реформа за унапредување на фискалната децентрализација, која нуди сериозно системско решение за стабилни финансии на општините кои ќе значат одговорни општини и испорака на квалитетни и ефикасни услуги за граѓаните. 

повеќе

Либералната империјалистичка доктрина на Америка е одговорна за ужасниот масакр во места како Виетнам, Ирак и Централна Америка. Но Америка, исто така, произведе либерална антиимперијалистичка доктрина што останува затскриена во една ТВ-серија што ја восхитува американската публика уште од 1966 година.

повеќе

Граѓани, бегалци, мигранти, веќе не ни е важно – се чини дека никој не гледа светла иднина за себе во Албанија.

повеќе