Концерт „Македонски шлагери-стари песни-нови ѕвезди“ на платото на Ист гејт мол

Во рамки на фестивалот „Скопско лето“, вечерва на платото на Ист гејт мол ќе се одржи концерт „Македонски шлагери – стари песни – нови ѕвезди“.

Специјални гости ќе бидат Давор Јордановски, Андријана Јаневска, Сашо Гигов – Гиш, Мила Николовска, Теа Пејиќ, Васил Ангелов и Денис Димовски.

Диригент е Иван Еминовиќ, уметнички координатор Сања Шуплевска, а продуцент е Орце Ицковски и Оркестар Полифонија.

Во сабота пак, концерт ќе одржи групата „Баклава“ – „За Скопје со љубов“, и тоа во Сули ан – Факултет за ликовни уметности.

Ракот на корупцијата и понатаму е ендемичен, а актуелната власт сè повеќе потпаѓа под лошите навики на претходниот режим на Никола Груевски.

повеќе

Ех какво време дојде, да се стремиме кон нула. Уште повеќе, да постигнеме нула.

повеќе

Како да ги зачуваме националните и креативни наследства со помош на вештачката интелигенција?

повеќе