Јон Ајди објави нова песна

Waste No Love е најновата песна што ја објави кантавторот Јон Ајди (Yon Idy). Оваа песна може да се смести во жанрот поп и поп-рок. Комплетен автор на песната е Јон Ајди. Тој, исто така, ги сними акустичната и електричната гитара, како и пратечките вокали. Песната е снимена во студио Подрумот, со продуцентот Ангел Ќосев. Мастерингот го направи Бобан Апостолов – naBBoo.

Двете претходни песни на Јон Ајди – Gentle и Walking the Line of Love, веќе станаа дел од плеј-листите на радио-станиците низ  Балканот, но и на значителен број радио-станици во Европа.

Јон Ајди е кантавтор од Скопје. Тој главно користи акустични инструменти, кои ги свири самиот, го пее водечкиот вокал, како и пратечките вокали.

Доколку нешто радикално не се промени, не можеме да очекуваме дека нашата економија брзо ќе се нормализира и ќе излезе од сегашната криза.

повеќе

Како да разликуваш дали „Македонец” означува етничка припадност или државјанство? Според потребата на моментот!

повеќе