И официјaлно МОБ стана НОБ

На официјалната фејсбук страница на Македонската опера и балет од вчера е променето името во Национална опера и балет.

На фејсбук-страницата е објавено и новото лого на кое е испишано новото име на националната установа Национална опера и балет.

Поранешниот директор на МОБ, Игор Дурловски,на својот фесбук-профил вака ја искоментира оваа промена: „Како само г(о) рдо звучи, фали посмртен марш…“

 

Mора да се научиме како да ги градиме политиките кои ќе водат кон осврт на сите теми важни за градење позитивен мир, но и реторички да останеме конзистентни на она за што се залагаме.

повеќе

Во изминатите 24 години откако Македонија и САД воспоставија официјални дипломатски односи, македонско-американските трговски врски растат бавно, но сигурно.

повеќе

Оваа појава почнува да претставува сериозна закана за учениците, но и грижа за родителите и наставниците.

повеќе