Донација на пиано во Кичево, вечерва промотивен концерт

Во НУ Центар за култура  „Кочо Рацин” во Кичево вечер ќе одржат концерт уметниците кои се дел од проектот концерт „Трио“ по повод промовирање на пијано.

Концерт „Трио” е проект финансиран од Министерството за култура. а музичкитот инструмент   е донација од 40 семејства на наши иселеници кои живеат и работат во САД.

На концертот ќе учествуваат Шкелзен Бафтијари на пијано, Шкелзен Пајазити на виолина и Јетмир Мехмеди на гитара,

Директорот на НУЦК „Кочо Рацин” Малам Османи изјави дека се преземени сите мерки за запазување на здраствените препораки за безбедно следење на концертот.

Концертот ќе се одржи во големата сала во Центарот за култура со почеток во 20 часот.

Во моментов, мал број проекти или иницијативи во Македонија се фокусираат на тоа како универзитетите ги подготвуваат студентите за општествена одговорност и за граѓанскиот статус.

повеќе

Попис на населението во 2020 треба да има, затоа што тоа утре може да биде услов за Македонија да чекори напред кон ЕУ.

повеќе

Северна Македонија, исто така, мора да се придвижи кон енергетска независност, користејќи обновливи извори на енергија кои нема да му наштетат на кревкиот екосистем во оваа прекрасна земја.

повеќе