Денеска почнува Аларм фест во Охрид

Од денеска до 2 август на стадионот Билјанини извори во Охрид ќе се одржи фестивалот Аларм фест 2021, на кој ќе настапат познати македонски музички артисти.

На првиот ден на фестивалот ќе настапат Ареа, Суперхикс, Бени и Нонстоп, ДНК, Ris Flower, The Backdoor band и Cut your nipple.

Додека, на 1 август, публиката ќе може да ужива во музиката на Галоски, Ампов, ЛД Пистолеро & Гоце Саф feat. Ронин, Слаткаристика, Donplaya & Bon Praskiza & Prince$$ Donatsu, Пајак, Мечкаров.

На третиот ден на фестивалот ќе настапат Леб и сол, Hardfaced, Паркети, Lufthansa, Cruel и Basement Cult. 

Дали и колку градовите им служат на интересите на своите граѓани (демократија) или на елитите кај кои се концентрира капиталот (авторитарност)?

повеќе

Освен тоа што муралите се моќно средство за комуникација, тие можат да бидат и предмет на манипулации, па и пропаганда, подигање тензии и продлабочување на недоразбирањата во БиХ.

повеќе

Процесот на донесување на буџетот ме потсетува на една изрека на поранешниот државен секретар на трезорот на САД, Џејкоб Лу (Jacob Lew) кој вели дека „Буџетот не е само колекција на бројки, туку израз на нашите вредности и аспирации“.

повеќе