Денеска почнува Аларм фест во Охрид

Од денеска до 2 август на стадионот Билјанини извори во Охрид ќе се одржи фестивалот Аларм фест 2021, на кој ќе настапат познати македонски музички артисти.

На првиот ден на фестивалот ќе настапат Ареа, Суперхикс, Бени и Нонстоп, ДНК, Ris Flower, The Backdoor band и Cut your nipple.

Додека, на 1 август, публиката ќе може да ужива во музиката на Галоски, Ампов, ЛД Пистолеро & Гоце Саф feat. Ронин, Слаткаристика, Donplaya & Bon Praskiza & Prince$$ Donatsu, Пајак, Мечкаров.

На третиот ден на фестивалот ќе настапат Леб и сол, Hardfaced, Паркети, Lufthansa, Cruel и Basement Cult. 

Tреба да ја прифатиме технологијата, наместо да се плашиме од неа, а и игрите се дел од тој процес. 

повеќе

Moжно ли е стотици кандидати за градоначалници три недели да ветуваат, а никој да не каже од каде средства за таа намена т.е. никој да не го спомене зборот децентрализација кој претставува клуч за било какво ветување?

повеќе

Капиталното дело на Танас Вражиновски „Македонска народна митологија“, упатува на потребата нашата наука постојано да се враќа на извориштата на македонската култура и писменост, создавани од светите браќа Кирил и Методиј и од нивните ученици и следбеници, светите Климент и Наум Охридски. 

повеќе