Манифестација „Ракотворци чувари на традицијата – наше богатство и гордост“

Во чест на 8 септември, Денот на македонската независност, НУ Музеј на Македонија во соработка со Здружението „АРТИ КРАФТ“ денеска ќе одржи етно културна манифестација насловена „Ракотворци чувари на традицијата – наше богатство и гордост“.

„Музејот традиционално ја организира оваа манифестација, секогаш со богата програма која во фокусот го има етнолошкото богатство. Оваа година ќе настапат Ансамблот „Македонија“, Виолета Томовска, која ќе изведе неколку нејзини хитови, а од Истибања доаѓа фолклорниот ансамбал „Китка“. На платото пред Музејот ќе се одржи и базар на рактворби со учество на членовите на ЗУР „АРТИ КРАФТ“ и дваесетина ракотворци“, соопштија организаторите.

Вчера оправдано доминираше веста дека „Макрон ќе поддржи преговори за Македонија и Албанија ако ЕК препорача во март“.

повеќе

Албанија мора отворено да каже, дека обидите на Софија за асимилација на Македонците во Албанија како Бугари не се добрососедство, туку отворен напад.

повеќе

Перењето пари преку трансакции со недвижнини ги интегрира црните фондови во економијата, притоа обезбедувајќи сигурна инвестиција.

повеќе