Mакедонските неделници во Австралија на врвот по читаноста на печатени етнички неделници

Повеќе од 30 години во Австралија излегуваат неделници на македонски јазик. Тука се печатат околу 90 етнички неделници.

Веќе 30 години македонските неделници се вбројуваат меѓу првите 10, а за првпат годинава, според рејтингот на агенцијата LEBA тие се искачија на 3 и 4 место.

Австралиско-македонскиот неделник „Денес“ и Австралиско-македонскиот неделник ги издава компанијата на семејството на академикот Божин Павловски.

Време е за коренити промени на економскиот систем во Хрватска.

повеќе

Јавното здравје и економијата одат заедно и во време на пандемија, па затоа најдобриот начин да ѝ се помогне на економијата во оваа криза е ако се воведат адекватни рестрикции за пандемијата да се стави под контрола.

повеќе

Стопанската комора на Македонија со донесувањето на 4-тиот сет на мерки гледа остварување на ветеното дека Владата на РСМ и во услови на здравствено- економска криза ќе стои зад компаниите.

повеќе