Во Галеријата „КО-РА“

Вечерва ќе се одржи стрип-изложба „Скопска стрип акција 2019“

Во Галеријата „КО-РА“ во Скопје вечерва ќе се одржи стрип-изложба „Скопска стрип акција 2019“ на која ќе бидат изложени подобрите стрип дела од македонските автори од меѓународниот конкурс на стрип „Велес 2019“, а ќе се врачат и наградите на македонските автори.

 

Изложбата е организирана од страна на СЦМ- Велес и е дел од годишната програма за култура на Град Скопје.

Како што информира Томе Трајков од СЦМ-Велес, во согласност со одобрените финансии од Министерството за култура, ќе се одржи само еден вечерен настан на кој ќе се изложат наградените стрип дела од меѓународниот конкурс „ ВЕЛЕС 2019“, меѓу кои и делата на Александар Цветковски, Јана Илиевска ,отец Иринеј…

Воедно ќе се изложат делата од стрип-авторите, учесници на меѓународната стрип-колонија „ Велес 2019“. 

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе

Што е со оние граѓани кои не се вклопуваат во нашиот (би)етнички дискурс?

повеќе

Постојат различни фактори кои влијаат на нивото на ризик кога станува збор за перење пари. Тоа може да биде од клиенти, региони, производи или ризик од финансиски инструменти. Разбирањето на овие ризици, како и факторите што придонесуваат, им овозможува на надлежните органи многу поефикасно да се заштитат од перење пари поврзано со корупција.

повеќе