Меѓународна презентација

Слика од Крстевски на изложба во Њу Хемшир

Во рамките на меѓународната изложба во Уметничкиот Институт во Њу Хемпшир, САД, во Шерон артс галери на тема „Errors, fake's and oddities", учествува и македонскиот сликар Златко Крстевски.

На изложбата учествуваат и уметници од Франција, Ирска, САД,  Турција, Италија, Унгарија, Холандија, Уругвај, Јапонија, Германија... Куратор на поставката е Крекер Џек-Кид .

 

 

 

 

Кризата на вредности влијае негативно на балансот помеѓу императивот за слобода и потребата за безбедност, стеснувајќи го либералниот простор на современо конципираните општества.

повеќе

Mора да се научиме како да ги градиме политиките кои ќе водат кон осврт на сите теми важни за градење позитивен мир, но и реторички да останеме конзистентни на она за што се залагаме.

повеќе

Во изминатите 24 години откако Македонија и САД воспоставија официјални дипломатски односи, македонско-американските трговски врски растат бавно, но сигурно.

повеќе