Самостојните уметници за април и мај ќе добијат поддршка од 14.500 денари

Владата на 34-та седница ja донесе Уредбата за финансиска поддршка на самостојните уметници за време на вонредна состојба.

Со Уредбата, како што информираат од владината прес-служба, се уредува финансиската поддршка на самостојните уметници за месеците април и мај 2020 година во месечен износ од 14.500 денари.

Ковид-19 може да нѐ научи битни лекции за животот - дека почитта кон другите човечки суштества не е во честа која им ја даваме со пружање рака и тапкање по грбот, туку во суштинската грижа за нивната добробит и здравје.

повеќе

За преродба требаат само три чекора: промена на изборниот модел, укинување на мега и квази државниот апарат заедно со сите паразити во него и економски план за ревитализација на земјата.

повеќе

Нашиот капацитет за справување со општи кризи е ограничен. Дали здравството е немоќно, или ние не можеме да се прилагодиме на промени?

повеќе