Изложба во НЛБ галеријата во спомен на архитектот Душан Грабријан

Во НЛБ галеријата во Скопје денеска ќе биде отворена изложбата во спомен на архитектот Душан Грабријан.

„Со своето дело „Македонска куќа или прошетка од старата ориентална до современата европска куќа“, Грабријан ги постави основите за проучување на традиционалната македонска архитектура“, наведуваат од Амбасадата на Република Словенија.

Изложбата е во организација на Амбасадата на Република Словенија, студиото КОНТРА и НЛБ Банка.

Минатата недела во јавноста се актуелизираше дискусијата за концептот на даночната реформа.

повеќе

Војната во Украина ја разоткри вистината за Русија, но и вистината за Европа. 

повеќе

Несанкционирањето на овој говор доведува до повторување, ширење и злоупотреба на овие аномалии како еден вид „нормализиран“ начин во политичката борба против поединци и групи со различни мислења.

повеќе