Изложба на слики, цртежи и графики од колекцијата на „Остен музејот на цртеж“

Во Уметничката галерија Остен во Скопје вечер ќе биде отворена изложба на која ќе бидат претставени дела од музејот на цртеж, а ќе трае до 31 јули.

На неа ќе бидат изложени дела на уметниците Родољуб Анастасов, Виктор Вазарели, Илја и Емилија Кабаков, Кристо (Христо Јавачев), Мице Јанкуловски, Пабло Пикасо и Пјер Сулаж.

Во моментов, мал број проекти или иницијативи во Македонија се фокусираат на тоа како универзитетите ги подготвуваат студентите за општествена одговорност и за граѓанскиот статус.

повеќе

Попис на населението во 2020 треба да има, затоа што тоа утре може да биде услов за Македонија да чекори напред кон ЕУ.

повеќе

Северна Македонија, исто така, мора да се придвижи кон енергетска независност, користејќи обновливи извори на енергија кои нема да му наштетат на кревкиот екосистем во оваа прекрасна земја.

повеќе