Годишна изложба на фото – клубот „Чкрап“ од Тетово

Фото – клубот „Чкрап“ од Тетово синоќа ја отвори традиционалната 16. годишна изложба на фотографии во Уметничката галерија во градот.

„На оваа изложба имаме 22 фотографи кои се претставуваат со вкупно 44 фотографии. Нашиот концепт е изложна на работата на луѓето, на фотографите и како тие гледаат на тоа не е според зададена тема. Фото групата имаше апсолутна слобода во избор на мотив, техника,формат па дури и на начинот на презентација на фотографиите“, изјави Драги Неделчевски од Фото – клубот „Чкрап“ од Тетово синоќа на отворањето на изложбата.

Дел од фотографиите се претставени на изложби надвор од Тетово.

„Имаме членови и од други градови во државата, како и од странство. Направивме принт изложба, а каталогот ни е дигитален и така го испративме електронски до публиката“, рече Неделчевски.

Фото-клубот Чкрап е основан во 2003 година. 

Практичната имплементација на владината стратегија „едно општество за сите“, која на хартија има добри намери, е засенета од неуспешната борба против корупцијата и организираниот криминал.

повеќе

Веќе четврта деценија штом општеството се фокусира на македонско-бугарските или македонско-албанските односи, на улиците излегуваат навивачките групи со навредливиот репертоар. Спонтано? Ајде, Ве молам.

повеќе

Нивото на Советот на Центар никако да порасне и да ги покаже демократските капацитети и зрелоста очекувани од граѓаните.

повеќе