„Црно-шарено“ изложба на ликовниот уметник Дарко Аницин

Во Културно информативниот центар – Скопје, во Изложбениот салон – Империјал 2 денеска ќе биде отворена изложба на цртежи насловена Црно-шарено од ликовниот уметник Дарко Аницин.

Авторот ќе се претстави со 25 цртежи, работени во акрилик на хартија, создадени последнава година, информираат од КИЦ.

Изложбата ќе биде отворена до 10 следниот месец.

Аницин е роден 1977 година во Скопје. Завршил Средно уметничко училиште „Лазар Личеноски” и Факултет за ликовни уметности при Универзитетот „Св.Кирил и Методиј” во Скопје. Создава графики, цртежи и слики.

Historia magistra vitae est (Историјата е учителка на животот). Оваа латинска изрека ќе ги објаснува односите меѓу народите и нациите додека постои светот.

повеќе

Добро е, во прво време, г. премиер, да го поттикнете Вашиот министер за култура да најде погодна форма да се преобјави книгата „По повод најновиот напад на нашиот јазик“ од Конески, пишува професорот Атанас Вангелов во отворено писмо до премиерот Зоран Заев.

повеќе

Мислам дека Европа нема ни да дозволи полемика за македонскиот јазик затоа што тоа е строго научна работа. Освен нашите политичари-шупелки, никој друг не би посегнал по таа светост.

повеќе