Галерија Рудиќ

Автопортрети на Христина Трајкоска

Утре во галеријата Рудиќ ќе биде отворена изложбата на автопортрети фотографирани во две соби за време на пандемијата на младата авторка Христина Трајкоска. Очекувајте инспиративни концепти, во кои таа ги изразува нејзините емоции со кои сите ние се справивме, велат од галеријата.

Рудиќ галерија повикува на дружба со интересни фотографии, видео и одлична музика од акустик дуото Полина Тасева и Иван Петровски.
 

Потписниците на нотарските изјави дека нема да гласаат за измените на Уставот се подложни на промени за материјално благо.

 

повеќе

Здруженост, сплотеност и поврзаност на луѓе, друштва, организации и институции кон една заедничка цел или поради заедничка причина. 

повеќе

Неколку години при здрав разум сакаат да ни наметнат и да нѐ убедат дека со соседна Бугарија сме имале заедничка историја. 

повеќе