Стихозбирката „Лилјаци“ од Ристо Лазаров објавена во Белград

Стихозбирката „Лилјаци“ на македонскиот поет Ристо Лазаров, по неодамнешното објавување во Скопје, деновиве излезе од печат и во Белград. Издавач на книгата е угледниот издавач „Архипелаг", а автори на препевот се Енес Халиловиќ и авторот.

Книгата содржи и обемен поговор на писателот Васе Манчев. Ова е деветта по ред стихозбирка на Ристо Лазаров објавена на српски јазик во Белград. Најавен е и препев на „Лилјаци“ на чешки јазик.

 

После десетици години се решава холдингот, неданочните давачки и царинските тарифи значајни за бизнисот.

повеќе

Целиот свет гледа на 2021 година како на година на заздравување на економијата.

повеќе

Не треба толку да се грижиме за тоа дали се искачуваме на табелата, туку повеќе треба да внимаваме на тоа дали навистина се справуваме, истражуваме и ги гониме оние кои се занимаваат со корупција.

повеќе