Промовија на стихозбирката „Невино време“ од Иван Иванов

Денеска Матица македонска ќе ја промовира поетската книга „Невино време" од Иван Иванов.

Во своето дебитантско поетско дело автрот застапува песни со силни емотивни пораки, инспирирани од нашето катадневие. Промотивна реч за поетската книга ќе има писателот Александар Русјаков, стихови ќе интерпретира артистот Рубенс Муратовски.

Промоцијата ќе се одржи во Матица ексклузив во 17 часот.

Дали и колку градовите им служат на интересите на своите граѓани (демократија) или на елитите кај кои се концентрира капиталот (авторитарност)?

повеќе

Освен тоа што муралите се моќно средство за комуникација, тие можат да бидат и предмет на манипулации, па и пропаганда, подигање тензии и продлабочување на недоразбирањата во БиХ.

повеќе

Процесот на донесување на буџетот ме потсетува на една изрека на поранешниот државен секретар на трезорот на САД, Џејкоб Лу (Jacob Lew) кој вели дека „Буџетот не е само колекција на бројки, туку израз на нашите вредности и аспирации“.

повеќе