Промоција на „Поезијата и медицината – другата страна“ од Нада Поп Јорданова

Во мултимердијалниот културен центар „Матица ексклузив" денеска напладне ќе биде промовирана книгата „Поезијата и медицината – другата страна" од академик Нада Поп Јорданова.

За книгата, која е во издание на „Матица македонска“, ќе зборуваат проф.д-р Јелена Лужина и проф.д-р Владимир Мартиновски.

Нада Поп Јорданова е автор на тринаесет книги од областа на медицината. Најзини научни студии се преведени на повеќе странски јазици, за кои е добитник на национални и меѓународни признанија.

Член е на Македонската акаденија на наумите и уметностите, како и на повеќе светски академии и научни институции. 

За прв пат имаме постапки за амнестија кои не се водат по службена должност (ex officio), туку по приватна иницијатива на засегнатите странки (ex privata).

повеќе

Причината за загриженост не е дали ЕУ успева да создаде функционални и стабилни земји или не, туку тоа што ангажманот на ЕУ во регионот води кон губење на кредибилитетот на Унијата како меѓународен актер и кон неуспех на нејзината Заедничка надворешна и безбедносна политика.

повеќе

Зошто егзистирањето на Северна Македонија „во духот на Преспанскиот договор“ ќе значи фактичко постоење на една орвеловска држава?

повеќе