Промоција на книгата „Ранохристијанската архитектура на источните области на Република Македонија“

На Правниот факултет на Штипскиот универзитет денеска ќе биде промовирана книгата „Ранохристијанската архитектура на источните области на Република Македонија“ од професорот на Факултетот за образовни науки, Трајче Нацев.

Промотор на книгата ќе биде Виктор Лилчиќ-Адамс од Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ од Скопје, а модератор на настанот ќе биде Орданче Петров од ЈНУ ИСК – Прилеп.

Кодификацијата на бугарскиот јазик се случила цели шест месеци и 25 дена покасно од кодификацијата на македонскиот јазик.

повеќе

Два месеци по недобивањето датум за преговори за членство на Македонија во ЕУ, малку знаеме која беше улогата на Бугарија во тоа.

повеќе

И покрај сите обиди, темата „Закон за јазиците" не „лепи".

повеќе