Промоција на книгата „Ранохристијанската архитектура на источните области на Република Македонија“

На Правниот факултет на Штипскиот универзитет денеска ќе биде промовирана книгата „Ранохристијанската архитектура на источните области на Република Македонија“ од професорот на Факултетот за образовни науки, Трајче Нацев.

Промотор на книгата ќе биде Виктор Лилчиќ-Адамс од Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ од Скопје, а модератор на настанот ќе биде Орданче Петров од ЈНУ ИСК – Прилеп.

ЕУ, свесна за демократскиот дефицит на земјите од Западниот Балкан (но и останатите, претежно економски проблеми), како да тежнее кон формирање блиски, но и специфични односи со овој регион, без полноправно членство.

повеќе

Нарушени се човековите права и слободи, нема владеење на правото и правосудството, кои треба да бидат основа на процесот.

повеќе

Поентата на глобализмот е максимално економско вмрежување во десетици економски сојузи на секоја држава.

повеќе