Промоција на книгата на Гоце Ристовски „4х9“ драмата „9“

Во паркот пред Културно-информативниот центар – Скопје вечер ќе биде промовирана книгата „4х9“ драмата „9“ од Гоце Ристовски, објавена на четири јазици: македонски, руски, српски и бугарски.

Промотор е Кристина Николовска.

Публиката ќе може да проследи и театарски перформанс со Елизабета Стефановска и Благој Чоревски, музички перформанс со Полина Тасева, Иван Петровски и Ристо Тасев Босилски, како ликовен перформанс со Зоран Митревски и Живко Поповски Цветин.

Министерството за финансии во изминатиот период активно работеше на реформа за унапредување на фискалната децентрализација, која нуди сериозно системско решение за стабилни финансии на општините кои ќе значат одговорни општини и испорака на квалитетни и ефикасни услуги за граѓаните. 

повеќе

Либералната империјалистичка доктрина на Америка е одговорна за ужасниот масакр во места како Виетнам, Ирак и Централна Америка. Но Америка, исто така, произведе либерална антиимперијалистичка доктрина што останува затскриена во една ТВ-серија што ја восхитува американската публика уште од 1966 година.

повеќе

Граѓани, бегалци, мигранти, веќе не ни е важно – се чини дека никој не гледа светла иднина за себе во Албанија.

повеќе