Претставување на книгата „Маалски прикаски (1+2)“ од Синиша Станковиќ во Битола

Новинарот и писател Синиша Станковиќ вечер во Кафе-клубот „Порта џез" во Битола ќе ја претстави својата книга „Маалски прикаски (1+2)".

Промотивниот настан е замислен како носталгично патување низ, како што велат организаторите, старите добри времиња, а „водич“ ќе биде битолчанецот Дуле Груевски.

Фрагменти од прикаските ќе читаат авторот Станковиќ и актерот Филип Мирчевски, во музичка придружба на Александар Талевски и Бојан Ивановски.

Ќе бидат презентирани и фотографиите од книгата чии автори се познатите македонски фоторепортери: Ѓорѓи Личовски, Огнен Теофиловски, Роберт Атанасовски, Боро Грдановски, Томислав Георгиев, Наке Батев, Андреј Гиновски, Радован Вујовиќ и Маја Златевска. 

Поентата на глобализмот е максимално економско вмрежување во десетици економски сојузи на секоја држава.

повеќе

Социјалниот маркетинг веднаш би можел ефективно да придонесе во напорите против нееколошкото однесување во нашата земја.

повеќе

Античкиот грчки филозоф Хераклитус, кој живеел пред Сократ, Платон и Аристотел, е авторот на често користената поговорка „панта реи“ (Panta rei), односно, во превод, поедноставено: ,„сѐ тече, сѐ се менува, ништо не останува исто, нема апсолутна вистина и единствена реалност е повеќегодишно движење“.

повеќе