По повод 100 години од раѓањето на Конески

Поетско читање - „Блаже Конески – Проста и строга македонска песна“

Поетско читање по повод 100 години од раѓањето на Блаже Конески и 30 години независност на државата, ќе се одржи денеска, со почеток во 19:30 часот во Институтот за македонски јазик во Скопје, информира компанијата „Инфомедиа системи“, која е организатор на настанот.

Поетското читање е насловено „Блаже Конески – Проста и строга македонска песна“, во изведба на Дино Имери, пијано и Симона Спировска, актер.

Настанот се реализира како дел од повикот на Владата за одбележување на 30 години од независноста. 

Постоењето на еден отпорен, одржлив и правичен систем на храна е нешто што мора да биде столб на секоја агенда која има за цел за климатско ублажување или адаптација.

повеќе

Економската криза е лоша во сите сфери на живеењето, но од неа можеме и да научиме по нешто.

повеќе

Во саботата во јавноста го претставивме предлог-ребалансот на Буџетот за 2022 година, откако истиот беше усвоен од страна на Владата.

повеќе