„Очите на воинот“ – книга за бранителите во 2001

„Очите на воинот“ е нова книга на Тони Ангелески, поранешен припадник на Единиците за посебни задачи на МВР, која е издание на „Тримакс“ и продолжение на неговата претходна книга – „Аманет“.

„На повеќе од 300 страници книгата раскажува за херојските битки на воено-полициските сили на македонската влада во 2001 година, но и во годините пред и по војната. Во содржината се опишани искушенијата, патешествијата и предизвиците со кои се соочија бранителите во изминативе две децении“, вели авторот Ангелески, кој сега е вработен во Бирото за јавна безбедност.

За преродба требаат само три чекора: промена на изборниот модел, укинување на мега и квази државниот апарат заедно со сите паразити во него и економски план за ревитализација на земјата.

повеќе

Нашиот капацитет за справување со општи кризи е ограничен. Дали здравството е немоќно, или ние не можеме да се прилагодиме на промени?

повеќе

 За базата во Ново Село, Бугарија не добива ни долар за закупнина, а отворени се и бројни прашања за животната средина.

повеќе