Објавен романот „Куќата со жолтата фасада“ на Билјана Мартиновска

Во издание на „Бата прес“ објавен е романот „Куќата со жолта фасада“ од Билјана Мартиновска.

Романот денеска, во 14 часот, ќе биде претставен на Саемот на книгата, а ќе го промовира писателот и книжевен критичар Денис Бојаров. По промоцијата авторката ќе има средба со читателите и ќе го потпишува своето дело.

Преку дневничките записи на Ева, Виктор и другите ликови, создадена е сторија за силата на љубовта и силата на жената која останува да стои исправена пред предизвиците кои ѝ ги носи судбината и може да го поднесе секој товар, поради желбата за продолжување на животот.

Билјана Мартиновска е родена на 8 август 1977 година во Струга. Дипломирала На Факултетот за туризам и угостителство во Охрид, а творечкиот порив ја натерал дополнително да студира и дипломира македонски и англиски јазик и книжевност на Педагошкиот факултет во Битола.


Веќе е јасно дека светот никогаш нема да биде ист по завршувањето на пандемијата и дека последиците ќе креираат нови образовни можности.

повеќе

Време е да се слушнат мислењата на 30-те компании кои најдобро се справуваат со кризата.

повеќе

Мицкоски треба да побара собраниска расправа за односите со Бугарија или во перцепцијата на јавноста ќе биде изедначен со Заев. Лидерските средби не се институционална форма.

повеќе