НОВА КНИГА

„Матица македонска“ ја објави книгата „Успеси и заговори“ од Стојан Андов

Во издание на „Матица македонска“ излезе од печат книгата „Успеси и заговори“, со поднаслов „Обидите на Данаилов Фрчкоски“, во која Стојан Андов говори за мноштво судбоносни настани што се случија во Република Македонија во календарската 1993 година.

Во новата книга познатиот политичар, публицист, аналитичар и писател, ги разјаснува соочувањата со новите маневри на грчката политика, потоа грчко-српскиот сојуз и градењето мерки за доверба. На крајот од книгата, Андов застапува посебно поглавје посветено на улогата на Љубомир Данаилов Фрчкоски, за време на неговото министерување во Министерството за внатрешни работи на Р. Македонија. Овој аспект посебно е нагласен и во инструктивниот поговор на амбасадорот Љупчо Арсовски.

Стојан Андов (Кавадарци, 1936) е автор на книгите: „Од мој агол“, „Источни патувања“, „Стравот и љубовта“, „Кицо Американецот“, „Враќањето на Американецот“, „Јосип Броз Тито и распаѓањето на Југославија“, „Приказната за Марија“, „Драматичната 1991 година“ и „1992 – година на опасни ризици“.

Еден проблем кај Трамп е тоа што му е опсесија да изгледа „силен".

повеќе

Меѓу најпосетените места во градот сѐ уште на прво место и меѓу главните мотиви поради кои доаѓаат туристите во Крушево е вечното почивалиште на Тоше Проески, спомен куќата изградена во чест на него, Манастирот Св. Преображение и многу други.

повеќе

„Москва се труди да протурка слика за себе како благонаклонет партнер и заштитник на сувереноста и на православното христијанство антитеза на Западот што 'цело време се меша таму кај што не му е местото'.

повеќе