„Лирски елегии“ преведена и на англиски јазик

„Лирски Елегии" збирката поезија на македонскиот поет и доктор Александар Саша Трајковски објавена е и на англиски јазик во превод на Зорица Врчковска.

Наградуваната збирка поезија „Лирски eлегии“ деновиве беше објавена на повеќе платформи за книги на англиски јазик.

„Лирски eлегии” или “Lyric еlegies” е достапна во печатена и електронска форма преку сајтовите на aBarnes & Noble, ланец од книжарници ширум САД, Apple Books, Smashwords и други платформи за литература во печатен и дигитален облик.
Збирката може да се добие во печатен облик во книжарниците на овие платформи или во дигитален формат преку онлајн нарачка, како и преку Амазон.
Преводот на книгата од македонски на англиски јазик и лектурата на англиски јазик е дело на Зорица Врчковска.
Македонското издание на книгата со лектура на Христијан Аџиоски беше објавено во 2021-та од издавачката куќа „Дата песнопој“.

Со францускиот предлог на патот кон ЕУ македонскиот народ ќе ја изгуби историската тапија врз сопствената свест и наследство.

повеќе

Ако пак се натури овој бесмислен консензус на Франција, кој ги признава сите емоции на Бугарија, тогаш оваа неспособна власт ќе не одведе подлабоко од сегашниот амбис.

повеќе

Во новите предлози се направени само формални, но не и суштествени промени, во однос на претходниот предлог (кој Владата го нема објавено).

повеќе