Книжевна средба во ДПМ во чест на Димитар Митрев

На денешен ден пред сто години е роден основоположникот на современата македонска книжевна критика Димитар Митрев. По тој повод во Друштвото на писатели на Македонија денеска, со почеток во 12 часот, ќе се одржи книжевна средба, на која за значењето и трајната духовна оставнина на Димитар Митрев ќе говорат писателите и универзитетски професори Јелена Лужина и Иван Џепароски.

Стариот систем е неодржлив затоа што вродува со богатење на поединци наместо на општеството и граѓаните.

повеќе

Секој може да биде менаџер во „добри денови", но најчесто менаџерската работа не е за „добрите денови" туку постојан баланс помеѓу проблемите и можностите за оптимизирано управување на компанијата.

повеќе

Нека се соберат во Дојран, нека се договорат и нека нѐ известат. Сите други пак нека се спремаат за вистински избори во постпандемискиот период.

повеќе