Доделување на наградите од конкурсот за ученици по повод 100 години од раѓањето на Блаже Конески

Во Клубот на пратениците во Скопје денеска ќе бидат доделени наградите на победниците на Конкурсот за ученици од основното образование инспирирани од делата на Блаже Конески.

Конкурсот го спроведе Министерството за образование и наука по повод 100 години од раѓањето на Конески.

На доделувањето на наградите ќе се обрати министерката за образование и наука Мила Царовска.

Земјите треба да бараат начини за градење мостови и унапредување на билатералните економски врски, а не да гледаат во минатото и да му наметнуваат на македонскиот народ поинаков идентитет или историски наратив.

повеќе

Tочната искористеност и капацитет на водните ресурси во државата e невозможно прецизно да се пресмета заради недостиг на континуирани хидролошки мерења и мониторинг на квалитетот на водите.

повеќе

Нам бизнисмените не ни требаат ниту уставни преамбули ниту некакви параграфи за да ги почитуваме Република Бугарија и нејзините граѓани. Ние некого почитуваме доколку прави профит, плаќа даноци и доколку е општествено одговорен.

повеќе