Македоника литера

Дебитантска книга „Лиричност од Шекспирова“ од Ѓоре Ѓелев

Дебитантската поетска книга на Ѓоре Ѓелев насловена „Лиричност од Шекспирова“ ја објави „Македоника литера“.

Книгата содржи над четириесет песни. Поезијата е лирска, емотивна, искрена, има песни што потсетуваат на најдобрата традиција во македонската лирика, но и песни со свеж, храбар и младешки израз и сензибилитет и авторска автентичност.

Ѓоре Ѓелев е роден во Велес. Тој е дипломиран инженер по системски софтвер и е вработен во индустријата за развој на софтвер. Живее во Скопје.

Вакцинирањето преку ред, слабата стратегија и лошата комуникација со јавноста ги обележаа првите месеци на вакцинирање во Хрватска која во моментов е близу дното на ЕУ во однос на процентот на вакцинирана популација. 

повеќе