ПЕН центар и Националната библиотека

Aвторски портрет на Димитар Башевски

Македонскиот ПЕН центар и Националната и универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски" за утре во 19 часот организира авторски кандидат на истакнатиот македонски романсиер, раскажувач и поет Димитар Башевски.

Во Haционалната и yнивeрзuтетска библиотека „Cв. Kлимeнт Oxридски“ во Скoпje за Башевски ќе говорат академик Катица Ќулавкова (поетски опус) и Ермис Лафазановски (прозен опус).

Нема пазар доколку нема информации. Дајте ги информациите за пазарот на грозје.

повеќе

Овој термин, без исклучок го употребуваат сите партии кога се во опозиција. СДСМ, ВМРО-ДПМНЕ, Алијанса за Албанците, ДПА...

повеќе

Суштинското синдикално организирање е во постојан пад, а за многу од работниците дури и слободниот викенд, како една од основните историски придобивки, е недостижна желба.

повеќе