Изложби „Холокауст-уништување, ослободување, спасување“ и „Опсадата на Ленинград“

Во Меморијалниот центар на холакауст на Евреите од Македонија, а во соработка со Амбасадата на Руската Федерација во Скопје, вечер ќе бидат отворени две фото-документарни изложби со наслов „Холокауст -уништување, ослободување, спасување" и „Опсадата на Ленинград".

На отворањето на изложбите ќе се обратат директорот на Меморијалниот центар Горан Садикаријо и амбасадорото на Русија, Сергеј Баздникин

(Текстот е одговор на колумната „Сите нации се модерни конструкти" од д-р Љубица Спасковска објавена на МКД.мк, 1 август)

повеќе

На мојот пријател, овчарот Митко му реков: „Дојде време ти, јас, сите граѓани на Македонија да си го вратиме суверенитетот на оваа наша држава".

повеќе

Неопходно е да се допрецизира законот со што би се овозможило одреден дел од финансиски средства да се пренасочат кон делот на општествена одговорност на приредувачите на игри на среќа со цел подобрување на спортската инфраструктура.

повеќе