Акција на Културно ехо за обнова на културниот дом во Ченто

Меѓународното здружение на граѓани Културно ехо на 19 мај ќе организира мал фестивал за обнова на културниот дом во населбата Ченто, општина Гази Баба.

 

Целта е да се иницира дискусија за обновување на објектот и негово претворање во независен културно-едукативен простор, што ќе биде јавно добро и достапен на граѓаните.

На настанот ќе има музичка програма, панел дискусија и симболично зачистување на објектот. Малиот фестивал е дел од програмата на Културно ехо наречена „Напуштени можности“.

Проектот е поддржан од град Скопје и општина Гази Баба.

Кризата на вредности влијае негативно на балансот помеѓу императивот за слобода и потребата за безбедност, стеснувајќи го либералниот простор на современо конципираните општества.

повеќе

Mора да се научиме како да ги градиме политиките кои ќе водат кон осврт на сите теми важни за градење позитивен мир, но и реторички да останеме конзистентни на она за што се залагаме.

повеќе

Во изминатите 24 години откако Македонија и САД воспоставија официјални дипломатски односи, македонско-американските трговски врски растат бавно, но сигурно.

повеќе