„8 Часа љубов” - прв пијано маратон на македонската музичка сцена

Во продукција на Пијано Центре денеска со учество на 13 пијанисти ќе се одржи првиот пијано маратон на македонската музичка сцена насловен „8 Часа љубов”.

ратите од салонот на Пијано Центре во склоп на Национална опера и балет ќе бидат отворени за сите вљубеници во пијанизмот.

Како што најавуваат организаторите, настанот ќе започне во 11 часот со експозе, промоција и презентација на новите пијана во Пијано Центре, а до 19 часот публиката ќе има можност да слушне десет концерти (полу рецитали) на 13 пијанисти.

„Првпат, промотивно на нови концертни пијана, во различни термини маратонски ќе настапат врвните пијанистички имиња: Марија Ѓошевска, динамичното трио „ТРИПТИХ" – Марија Вршкова; Елана Атанасовска – Ивановска и Сара Пројковска; Дино Имери; пијанистичкото дуо: Емилија Маринова  и Верица Шотарова; и Андреј Наунов, како и младите виртуози: Милан Дучевски, Гоце Златев, Инес Неделковска, Горјан Стојановски и Виктор Рафајловски”, најавуваат од Пијано Центре.

Влезот е слободен, но ограничен според протоколите на здравствените власти. 

Министерството за финансии во изминатиот период активно работеше на реформа за унапредување на фискалната децентрализација, која нуди сериозно системско решение за стабилни финансии на општините кои ќе значат одговорни општини и испорака на квалитетни и ефикасни услуги за граѓаните. 

повеќе

Либералната империјалистичка доктрина на Америка е одговорна за ужасниот масакр во места како Виетнам, Ирак и Централна Америка. Но Америка, исто така, произведе либерална антиимперијалистичка доктрина што останува затскриена во една ТВ-серија што ја восхитува американската публика уште од 1966 година.

повеќе

Граѓани, бегалци, мигранти, веќе не ни е важно – се чини дека никој не гледа светла иднина за себе во Албанија.

повеќе