Брза супа од домати со коњак

Приготвување:

Динстајте го сечканиот кромид на путерот додека да стане проѕирен.

Додајте ги сечканите домати, сокот од домати, пилешките коцки, шеќерот, солта, црниот пипер и промешајте.

Доведете ја супата до пред зовривање, а потоа исклучете ја ринглата. Додајте ги алкохолот и хоплата и измешајте.

Додајте ги магдоносот и босилекот и пробајте да видите дали има доволно зачини.

Ако има потреба, додајте уште сол и црн пипер и послужете ја супата со печено лепче и намаз од стопен кашкавал, сенф и пиво.

Состојки:
6 лажици стопен путер

1 кромид, ситно сечкан

1 л сок од домати

400 г сечкани домати (свежи или од конзерва)

2-3 коцки за пилешка супа

3 лажици шеќер

1 лажиче сол

црн пипер по вкус

250 мл коњак, или бренди, или вермут

300 мл неутрална хопла

сечкан свеж магдонос

сечкан свеж босилек

Објавено

Вторник, Април 1, 2014 - 10:33

Природната и суровата храна се заменува со фабрички подготвени оброци и со обработена храна.

повеќе

Гувернерот, кој и да е, не е ничиј должник. Ниту на предлагачот, ниту на тие што ќе го изгласаат.

повеќе

Родовото прашање е клучен двигател за резултатите на здравството.

повеќе