Салата Капрезе

Приготвување:

Во мало тенџере зовријте го оцетот на средно ниска температура. Варете го 10 до 20 минути, или додека да се сведе на густа глазура. Оставете го да се олади.

Наредете ги кришките домати и моцарела на чинија како на сликата. Вметнете листови босилек помеѓу кришките. Попрскајте со маслиновото масло и со глазурата балсамико.

Одозгора зачинете со сол и црн пипер и послужете.


Состојки:

500 мл оцет балсамико

3 цели зрели домати, сечени на кришки

350 г сирење моцарела, сечено на кришки

листови свеж босилек

маслиново масло

сол и црн пипер


 

Објавено

Среда, Февруари 27, 2013 - 23:52

Продолжува активноста на копачите, крановите и мешалките за цемент додека самите Албанци се протерувани од градот. 

повеќе

После речиси две години очигледно е дека менталното здравје на вработените е исто важно како и нивното физичко здравје. Сега повеќе од било кога, неопходен е силно развиен систем за управување со човечки ресурси.

повеќе

Јазикот е многу повеќе од структура на една реченица или граматика, јазикот е нашата историја, нашите обичаи и нашето наследство...

повеќе