Салата Капрезе

Приготвување:

Во мало тенџере зовријте го оцетот на средно ниска температура. Варете го 10 до 20 минути, или додека да се сведе на густа глазура. Оставете го да се олади.

Наредете ги кришките домати и моцарела на чинија како на сликата. Вметнете листови босилек помеѓу кришките. Попрскајте со маслиновото масло и со глазурата балсамико.

Одозгора зачинете со сол и црн пипер и послужете.


Состојки:

500 мл оцет балсамико

3 цели зрели домати, сечени на кришки

350 г сирење моцарела, сечено на кришки

листови свеж босилек

маслиново масло

сол и црн пипер


 

Објавено

Среда, Февруари 27, 2013 - 23:52

Ајде од понеделник да се посветиме сериозно на „носење на Европа" во нашата држава.

повеќе

Улогите на „добар и лош полицаец“ ќе ги играат кон нас уште долго, доколку не сфатиме дека со итроманска политика не се може подалеку од Табановце до Богородица.

повеќе

Неделава, владите на ЕУ повторно решија да го одложат започнувањето на преговорите за пристапување со земјите кандидати Албанија и Северна Македонија, што претставува историска грешка - бидејќи безбедноста и стабилноста на Унијата зависат од трансформацијата на југоистокот.

повеќе