Подлога за колач

Приготвување:

Во голем сад промешајте ги брашното, солта и шеќерот. Додајте го путерот и со прсти изгмечете ја смесата, додека да стане грутчеста и жолтеникава, околу 4-5 минути.

Додајте 4 лажици студена вода и мешајте додека тестото да се изедначи (ако треба, додајте ја и петтата лажица вода).

Обликувајте го тестото во рамна плоча, покријте го со проѕирна фолија, а потоа чувајте го фрижидер најмалку 30 минути. Кога ќе ви треба, употребете го за колач по желба.

Печете ја на средна температура додека да порумени.

Состојки:
180 г брашно

1/4 лажичка сол

1 лажичка шеќер

8 лажици студен несолен путер (100 г), сечен на мали парчиња

4-5 лажици студена вода

Објавено

Понеделник, Октомври 14, 2013 - 16:43

Третманот и плаќањето на работникот од кого зависи целиот производствен систем, треба да биде на прво место кај државата и работодавачот. 

повеќе

Дали верувате дека до ова дереџе се дојде за една ноќ, еден месец, една година? Вистината е дека години се потребни за таков пад.

повеќе

Макси помпа, просечен дипломатски и небитен медиумски ефект.

повеќе