Намаз од стопен кашкавал, сенф и пиво

Приготвување:

Стопете го путерот во тенџере на тивок оган.

Додајте го брашното и мешајте додека да се спојат. Оставете да крчка 2 минути на ниска температура.

Додајте ги млекото и пивото, постојано мешајќи, и оставете да крчка уште една минута. Додајте ги сенфот и црвениот пипер и измешајте.

Додајте го кашкавалот и полека мешајте, готвејќи ја смесата уште неколку минути, или додека да стане еднолична и врела.

Тргнете го тенџерето од рингла, додајте ја жолчката и брзо мешајте.

Послужете веднаш (додека намазот е топол) прелеан над печено лепче и попрскан со власец или сечкан млад кромид.

Состојки:
кришки леб, намачкани со путер и потпечени

2 лажици путер

2 лажици брашно

100 мл млеко

130 мл пиво

1 полна лажичка сенф

1/2 лажичка црвен пипер

2 капки ворчестер-сос

200 г тврд кравји кашкавал, рендан

1 жолчка од јајце

свеж власец, сечкан (може и млад кромид)

Објавено

Недела, Декември 22, 2013 - 21:12

„Каде да летнеме викендов е пристап што како таков повеќе нема да постои“...

повеќе

Зголемувањето на парите за финансирање на партиите не помагаат во поттикнувањето на политичката активност на граѓаните, туку веројатно и делуваат контрапродуктивно, зголемувајќи ја недовербата во партиите и политичарите.

повеќе

За помалку од еден месец по олеснувањето на рестриктивните мерки, Косово се соочува со нагло зголемување на бројот на случаи со ковид-19, 

повеќе