Летна сангрија со розе-вино

Приготвување:

Измешајте ги виното, праските, малините и јагодите во голем сад или бокал. Покријте ги и чувајте ги фрижидер 8-12 часа.

Непосредно пред сервирањето, прелејте ја сангријата со студеното пенливо вино и измешајте.

Служете ја во чаши сосе дел од овошјето и украсете со свежо минт-нане.

Состојки:
4 шишиња суво розе вино, оладено

8 цели праски, исчистени и ситно исечкани

2 чаши малини

1 чаша јагоди, исчистени и пресечени на четвртинки

1 шише пенливо вино, оладено

свежо нане, за украсување (по желба)

Објавено

Четврток, Јули 17, 2014 - 12:46

Националното достоинство и идентитет не се статични „од Бога дадени" категории, туку динамични категории кои зависат од нашите постапки и акции.

повеќе

Не е во прашање само Русија VS Западот. Има нов играч на масата.

повеќе

Ако на референдумот на 30 септември македонските гласачи изгласаат да се смени името на нивната држава во Северна Македонија, НАТО треба да ја покани нивната влада во Алијансата.

повеќе