Летна сангрија со розе-вино

Приготвување:

Измешајте ги виното, праските, малините и јагодите во голем сад или бокал. Покријте ги и чувајте ги фрижидер 8-12 часа.

Непосредно пред сервирањето, прелејте ја сангријата со студеното пенливо вино и измешајте.

Служете ја во чаши сосе дел од овошјето и украсете со свежо минт-нане.

Состојки:
4 шишиња суво розе вино, оладено

8 цели праски, исчистени и ситно исечкани

2 чаши малини

1 чаша јагоди, исчистени и пресечени на четвртинки

1 шише пенливо вино, оладено

свежо нане, за украсување (по желба)

Објавено

Четврток, Јули 17, 2014 - 12:46

Зрелоста на еден народ е да препознае кога протестите за замена му ги продаваат како протести за промена. 

повеќе

Толку убава, чиста земја, богата со шуми, планини и природни ресурси ја претворивме во Мордор.

повеќе

Сè повеќе се зборува за диверзификација на приходите, наместо фаворизирање само еден извор на финансирање.

повеќе