Летна сангрија со розе-вино

Приготвување:

Измешајте ги виното, праските, малините и јагодите во голем сад или бокал. Покријте ги и чувајте ги фрижидер 8-12 часа.

Непосредно пред сервирањето, прелејте ја сангријата со студеното пенливо вино и измешајте.

Служете ја во чаши сосе дел од овошјето и украсете со свежо минт-нане.

Состојки:
4 шишиња суво розе вино, оладено

8 цели праски, исчистени и ситно исечкани

2 чаши малини

1 чаша јагоди, исчистени и пресечени на четвртинки

1 шише пенливо вино, оладено

свежо нане, за украсување (по желба)

Објавено

Четврток, Јули 17, 2014 - 12:46

Стануваме и општество на меѓунационална недоверба и постојана сомничавост, која не секогаш е без причина.

повеќе

Македонија во НАТО е заслуга на сите политички партии од  осамостојувањето на земјата, а не само ДУИ.

повеќе

„Каде да летнеме викендов е пристап што како таков повеќе нема да постои“...

повеќе