Летна сангрија со розе-вино

Приготвување:

Измешајте ги виното, праските, малините и јагодите во голем сад или бокал. Покријте ги и чувајте ги фрижидер 8-12 часа.

Непосредно пред сервирањето, прелејте ја сангријата со студеното пенливо вино и измешајте.

Служете ја во чаши сосе дел од овошјето и украсете со свежо минт-нане.

Состојки:
4 шишиња суво розе вино, оладено

8 цели праски, исчистени и ситно исечкани

2 чаши малини

1 чаша јагоди, исчистени и пресечени на четвртинки

1 шише пенливо вино, оладено

свежо нане, за украсување (по желба)

Објавено

Четврток, Јули 17, 2014 - 12:46

За прв пат имаме постапки за амнестија кои не се водат по службена должност (ex officio), туку по приватна иницијатива на засегнатите странки (ex privata).

повеќе

Причината за загриженост не е дали ЕУ успева да создаде функционални и стабилни земји или не, туку тоа што ангажманот на ЕУ во регионот води кон губење на кредибилитетот на Унијата како меѓународен актер и кон неуспех на нејзината Заедничка надворешна и безбедносна политика.

повеќе

Зошто егзистирањето на Северна Македонија „во духот на Преспанскиот договор“ ќе значи фактичко постоење на една орвеловска држава?

повеќе