Летна сангрија со розе-вино

Приготвување:

Измешајте ги виното, праските, малините и јагодите во голем сад или бокал. Покријте ги и чувајте ги фрижидер 8-12 часа.

Непосредно пред сервирањето, прелејте ја сангријата со студеното пенливо вино и измешајте.

Служете ја во чаши сосе дел од овошјето и украсете со свежо минт-нане.

Состојки:
4 шишиња суво розе вино, оладено

8 цели праски, исчистени и ситно исечкани

2 чаши малини

1 чаша јагоди, исчистени и пресечени на четвртинки

1 шише пенливо вино, оладено

свежо нане, за украсување (по желба)

Објавено

Четврток, Јули 17, 2014 - 12:46

Интернационалистички, универзалистички и солидарен пристап е единствениот начин да се надмине еколошката и климатска криза, во регионот и пошироко.

повеќе

Мора да се пристапи кон воведување нови мерки за поголема контрола на лицата кои поседуваат нелегални пари.

повеќе

Визија на развиениот свет е државните авторитети да го гледаат спортот како средство за подобар економски и социјален развој.

повеќе