Крцкав леб со цимет

Приготвување:

Загрејте ја рерната на 180 степени.

Изгмечете го омекнатиот путер со виљушка. Додајте ги шеќерот, циметот, ванилата и морското оревче. Убаво измешајте за да се спојат.

Намачкајте ја смесата врз кришките леб, целосно покривајќи ја површината сè до рабовите.

Наредете ги кришките во тава за печење, ставете ја тавата во рерна и печете 10 минути. Вклучете на најсилно и печете додека да добијат златно-кафена боја и да почнат да пуштаат меурчиња. Цело време гледајте ги за да не изгорат.

Извадете ги од рерна и дијагонално исечете ги кришките на половина.

Состојки:
16 парчиња леб

200 г путер, омекнат

200 г шеќер (повеќе по вкус)

3 лажички мелен цимет

2 лажички екстракт од ванила (повеќе по вкус)

прстофат морско оревче (по желба)

Објавено

Вторник, Ноември 12, 2013 - 12:19

Третманот и плаќањето на работникот од кого зависи целиот производствен систем, треба да биде на прво место кај државата и работодавачот. 

повеќе

Дали верувате дека до ова дереџе се дојде за една ноќ, еден месец, една година? Вистината е дека години се потребни за таков пад.

повеќе

Макси помпа, просечен дипломатски и небитен медиумски ефект.

повеќе