Крцкав леб со цимет

Приготвување:

Загрејте ја рерната на 180 степени.

Изгмечете го омекнатиот путер со виљушка. Додајте ги шеќерот, циметот, ванилата и морското оревче. Убаво измешајте за да се спојат.

Намачкајте ја смесата врз кришките леб, целосно покривајќи ја површината сè до рабовите.

Наредете ги кришките во тава за печење, ставете ја тавата во рерна и печете 10 минути. Вклучете на најсилно и печете додека да добијат златно-кафена боја и да почнат да пуштаат меурчиња. Цело време гледајте ги за да не изгорат.

Извадете ги од рерна и дијагонално исечете ги кришките на половина.

Состојки:
16 парчиња леб

200 г путер, омекнат

200 г шеќер (повеќе по вкус)

3 лажички мелен цимет

2 лажички екстракт од ванила (повеќе по вкус)

прстофат морско оревче (по желба)

Објавено

Вторник, Ноември 12, 2013 - 12:19

При еден спор, понижувањето не е добро ниту за победникот, ниту за поразениот; ниту за „победникот“, ниту за „поразениот“.

повеќе

Стравот од неизвесноста што ја носи пандемијата од ковид-19 вирусот, бара да се преструктуираме и да го промениме начинот на нашето однесување и работење.

повеќе

Ако имаме предвид дека секој збор има свое значење, тогаш оваа „железна завеса" кон Бугарија, за која зборува премиерот дека била подигната од Југославија, се доведува во корелација со Берлинскиот ѕид. А, железната завеса помеѓу двете германии доведе до нивно обединување.

повеќе