Приготвување:Излупете ги тиквичките и исечете ги тенко по должина. Во голема, огноотпорна тава на средна топлина динстајте го путерот со лукот и кромидот, околу 3 минути. Додајте го маслиновото масло и тиквичките и гответе додека да омекнат, 30 секунди до 1 минута (во зависност од дебелината). Не претерувајте. Изматете ги јајцата и павлаката за готвење и зачинете ги со сол и црн пипер. Истурете ги смесата од јајца, зелениот кромид и магдоносот во тавата со смесата од тиквички. Гответе на средно ниска топлина околу 5 минути, полека мешајќи со гумена шпатула. Додајте ги сирењето бри и доматите. Запечете во рерна кратко и внимавајте да не изгори. Украсете со зелен кромид и магдонос. Послужете веднаш. | Состојки:
|
- Македонија
- Спорт
- Свет
- Забава
- Култура
- Кујна
- Фото
- 76НОВИ / 24h
- 1 од 13
- следно ›
- Контакт