Печен коренест зеленчук

Приготвување:

Загрејте ја рерната на 150 степени.

Обложете ја тавата за печење со мрсна хартија. Измешајте ги компирите, морковите, празот, пашканатот, маслото и солта и префрлете ги во тавата.

Печете ги во загреаната рерна 1 час, или додека зеленчукот да се карамелизира.

Додадете ги тиквичките во тавата и печете 30 минути.

Зголемете ја температурата на 200 степени. Печете уште 15 минути, додека зеленчукот да омекне и да добие светлокафена боја.

Состојки:
1 среден компир, излупен, крупно сечкан

3 моркови, исечени, излупени

2 мали страка праз, измиени и преполовени по должина

4 мали пашканати, излупени, преполовени по должина

60 мл маслиново масло

2 лажички сол

2 средни тиквички, преполовени по должина

Објавено

Четврток, Февруари 19, 2015 - 15:26

Кога кризата со коронавирусот ќе заврши, светот повеќе нема да биде ист, концептот на неолиберализмот ќе биде редизајниран.

повеќе

Благодарејќи на коронавирусот, граѓаните го видоа вистинското лице на  оваа натприродна организација, наречена државна администрација. Алчна, себична, несолидарна, нечувствителна.

повеќе

Солидарноста е единствениот начин за надминување на оваа криза.

повеќе