Печен аспарагус со лук и моцарела

Приготвување:

Загрејте ја рерната на 220 °Ц. Намачкајте ја тавата за печење со малку масло за јадење.

Наредете ги дршките аспарагус во тавата.

Во мал сад измешајте ги заедно маслиновото масло, лукот, солта и црниот пипер. Истурете ја смесата врз аспарагусот и провртете ги за убаво да се обложат.

Печете 10-15 минути додека само да почнат да омекнуваат.

Извадете ги од рерна и врз нив наредете го сирењето моцарела. Вратете ги во рерна и оставете ги додека сирењето да се стопи и да добие златно-жолта боја (околу 4-5 минути).

Додајте сол и црн пипер ако треба. Послужете веднаш.

Состојки:
500 г дршки аспарагус, дрвенестите краеви отсечени

3 лажици маслиново масло

1 лажица здробен лук (или 4 чешниња лук, здробени)

сол и црн пипер

200 г рендано сирење моцарела

Објавено

Недела, Декември 27, 2020 - 20:45

Време е да се фокусираме врз суштинските проблеми. Време е да создадеме вистински ’општествен договор‘ за владеење на правото и на човековите права како главни столбови на европските вредности

повеќе

Стратешко партнерство на македонската влада со Зока енерџи солушнс, компанија регистрирана за обработка и отстранување на опасен отпад, не е правилен начин за решавање на проблемот во мала држава како Македонија.

повеќе

Цивилизацијата би можела да се дефинира како глутница која има рационална потреба да ги легитимира и образложи своите колежи, грабежи и узурпации.

повеќе