Печен аспарагус со лук и моцарела

Приготвување:

Загрејте ја рерната на 220 °Ц. Намачкајте ја тавата за печење со малку масло за јадење.

Наредете ги дршките аспарагус во тавата.

Во мал сад измешајте ги заедно маслиновото масло, лукот, солта и црниот пипер. Истурете ја смесата врз аспарагусот и провртете ги за убаво да се обложат.

Печете 10-15 минути додека само да почнат да омекнуваат.

Извадете ги од рерна и врз нив наредете го сирењето моцарела. Вратете ги во рерна и оставете ги додека сирењето да се стопи и да добие златно-жолта боја (околу 4-5 минути).

Додајте сол и црн пипер ако треба. Послужете веднаш.

Состојки:
500 г дршки аспарагус, дрвенестите краеви отсечени

3 лажици маслиново масло

1 лажица здробен лук (или 4 чешниња лук, здробени)

сол и црн пипер

200 г рендано сирење моцарела

Објавено

Недела, Декември 27, 2020 - 20:45

Ве молам потрошете малку време и погледајте кои закони не може да се донесат, ако за нив не даде амин Али Ахмети.

повеќе

Структурното насилство кон трансродовите и родово небинарните луѓе е препрека во нивното реализирање како полноправни членови на општеството.

повеќе

И сега вие замислете, на едно детенце од 6 години да му кажувате со авторитет на наставник дека не треба да се дефинира како машко или женско.

повеќе