Лимон-пире од компири

Приготвување:

Сварете ги излупените, преполовени компири додека да омекнат (околу 20 минути).

Исцедете ги и згмечете ги со 4 лажици маслиново масло и 3 лажици павлака.

Зачинете ги по вкус со сол, црн пипер и сокот од лимон. Ако сакате, користете миксер за пирето да биде екстра мазно.

Попрскајте го готовото пире со малку маслиново масло и послужете го со јагнешки ребра.

Состојки:
1 кг компири

морска сол

мелен црн пипер

4-5 лажици маслиново масло

3 лажици кисела павлака

сок од 1/2 лимон

Објавено

Понеделник, Март 14, 2016 - 11:41

Македонските граѓани конечно го гледаат крајот на илузијата што им се продава од осамостопјувањето до денес.

повеќе

Министерот за финансии не треба да е кум, баџанак, шура, братучед или самиот тој, бидејќи треба да даде отпор на честите политички, но не и економски барања на членовите на владата.

повеќе

Зрелоста на еден народ е да препознае кога протестите за замена му ги продаваат како протести за промена. 

повеќе