Лимон-пире од компири

Приготвување:

Сварете ги излупените, преполовени компири додека да омекнат (околу 20 минути).

Исцедете ги и згмечете ги со 4 лажици маслиново масло и 3 лажици павлака.

Зачинете ги по вкус со сол, црн пипер и сокот од лимон. Ако сакате, користете миксер за пирето да биде екстра мазно.

Попрскајте го готовото пире со малку маслиново масло и послужете го со јагнешки ребра.

Состојки:
1 кг компири

морска сол

мелен црн пипер

4-5 лажици маслиново масло

3 лажици кисела павлака

сок од 1/2 лимон

Објавено

Понеделник, Март 14, 2016 - 11:41

Плаќањето на вработените на час наместо месечно помага да се зголеми нивната плата со тоа што ќе се вреднува работното време поефикасно.

повеќе

Нема пазар доколку нема информации. Дајте ги информациите за пазарот на грозје.

повеќе