Лимон-пире од компири

Приготвување:

Сварете ги излупените, преполовени компири додека да омекнат (околу 20 минути).

Исцедете ги и згмечете ги со 4 лажици маслиново масло и 3 лажици павлака.

Зачинете ги по вкус со сол, црн пипер и сокот од лимон. Ако сакате, користете миксер за пирето да биде екстра мазно.

Попрскајте го готовото пире со малку маслиново масло и послужете го со јагнешки ребра.

Состојки:
1 кг компири

морска сол

мелен црн пипер

4-5 лажици маслиново масло

3 лажици кисела павлака

сок од 1/2 лимон

Објавено

Понеделник, Март 14, 2016 - 11:41

Коментари

Премиерот имаше добра прилика во највисокиот светски политички форум, поексплицитно да ги образложи причините за спорот за името.

повеќе

Сферата на локалните јавни финансии претставува многу погодно поле за соработка на локалната власт со приватниот сектор.

повеќе

Драги пратеници, помислете добро пред да притиснете копче за двојазична Македонија.

повеќе