Лимон-пире од компири

Приготвување:

Сварете ги излупените, преполовени компири додека да омекнат (околу 20 минути).

Исцедете ги и згмечете ги со 4 лажици маслиново масло и 3 лажици павлака.

Зачинете ги по вкус со сол, црн пипер и сокот од лимон. Ако сакате, користете миксер за пирето да биде екстра мазно.

Попрскајте го готовото пире со малку маслиново масло и послужете го со јагнешки ребра.

Состојки:
1 кг компири

морска сол

мелен црн пипер

4-5 лажици маслиново масло

3 лажици кисела павлака

сок од 1/2 лимон

Објавено

Понеделник, Март 14, 2016 - 11:41

Коментари

Определуваќи се за европските вредности на демократијата се наоѓаме пред историска шанса која не треба и не смее да се пропушти не само во односите со Бугарија.

повеќе

Македонија сѐ повеќе заглавува во сиромаштија чија стапка изнесува скоро 22 отсто од вкупното население, речиси една третина од децата живеат во сиромаштија.

повеќе

Дали поновите, посјајните и посложените нешта автоматски значи дека се подобри? Всушност, најчесто вистината е спротивна на тоа.

повеќе