Кростини со лук

Приготвување:

Потпечете ги кришките леб во загреана рерна околу 8-10 минути.

Во меѓувреме направете го сосот: во блендер измешајте ги жолчката, маслиновото масло, лимоновиот сок, лукот и магдоносот.

Зачинете по вкус со сол и црн пипер и прелејте ја смесата врз топлите кростини (тостчиња). По желба додајте и свеж босилек и послужете како предјадење или мезе.

Состојки:
1 француски багет, сечен на кришки

1 жолчка од јајце

2 чешниња лук

свеж магдонос

сол

црн пипер

1 лажица сок од лимон

2 лажици маслиново масло

Објавено

Среда, Август 26, 2015 - 09:51

Коментари

Сите овие промашувања на Груевски имаат едно заедничко - дирекно ја загрозија државноста на Република Македонија.

повеќе

Во САД и во многу европски земји, просечните плати стагнираат, и покрај тоа што многу од економиите закрепнаа од финансиската криза од 2008 година.

повеќе

(Полемика: „Стратегија за прашањето на користење на уставното име на Република Македонија во ООН“, Игор Јанев, МКД.мк, 11 ноември 2017)

повеќе