Кростини со лук

Приготвување:

Потпечете ги кришките леб во загреана рерна околу 8-10 минути.

Во меѓувреме направете го сосот: во блендер измешајте ги жолчката, маслиновото масло, лимоновиот сок, лукот и магдоносот.

Зачинете по вкус со сол и црн пипер и прелејте ја смесата врз топлите кростини (тостчиња). По желба додајте и свеж босилек и послужете како предјадење или мезе.

Состојки:
1 француски багет, сечен на кришки

1 жолчка од јајце

2 чешниња лук

свеж магдонос

сол

црн пипер

1 лажица сок од лимон

2 лажици маслиново масло

Објавено

Среда, Август 26, 2015 - 09:51

Ковид-19 може да нѐ научи битни лекции за животот - дека почитта кон другите човечки суштества не е во честа која им ја даваме со пружање рака и тапкање по грбот, туку во суштинската грижа за нивната добробит и здравје.

повеќе

За преродба требаат само три чекора: промена на изборниот модел, укинување на мега и квази државниот апарат заедно со сите паразити во него и економски план за ревитализација на земјата.

повеќе

Нашиот капацитет за справување со општи кризи е ограничен. Дали здравството е немоќно, или ние не можеме да се прилагодиме на промени?

повеќе