Кростини со лук

Приготвување:

Потпечете ги кришките леб во загреана рерна околу 8-10 минути.

Во меѓувреме направете го сосот: во блендер измешајте ги жолчката, маслиновото масло, лимоновиот сок, лукот и магдоносот.

Зачинете по вкус со сол и црн пипер и прелејте ја смесата врз топлите кростини (тостчиња). По желба додајте и свеж босилек и послужете како предјадење или мезе.

Состојки:
1 француски багет, сечен на кришки

1 жолчка од јајце

2 чешниња лук

свеж магдонос

сол

црн пипер

1 лажица сок од лимон

2 лажици маслиново масло

Објавено

Среда, Август 26, 2015 - 09:51

Македонските граѓани конечно го гледаат крајот на илузијата што им се продава од осамостопјувањето до денес.

повеќе

Министерот за финансии не треба да е кум, баџанак, шура, братучед или самиот тој, бидејќи треба да даде отпор на честите политички, но не и економски барања на членовите на владата.

повеќе

Зрелоста на еден народ е да препознае кога протестите за замена му ги продаваат како протести за промена. 

повеќе