Кростини со лук

Приготвување:

Потпечете ги кришките леб во загреана рерна околу 8-10 минути.

Во меѓувреме направете го сосот: во блендер измешајте ги жолчката, маслиновото масло, лимоновиот сок, лукот и магдоносот.

Зачинете по вкус со сол и црн пипер и прелејте ја смесата врз топлите кростини (тостчиња). По желба додајте и свеж босилек и послужете како предјадење или мезе.

Состојки:
1 француски багет, сечен на кришки

1 жолчка од јајце

2 чешниња лук

свеж магдонос

сол

црн пипер

1 лажица сок од лимон

2 лажици маслиново масло

Објавено

Среда, Август 26, 2015 - 09:51

Природната и суровата храна се заменува со фабрички подготвени оброци и со обработена храна.

повеќе

Гувернерот, кој и да е, не е ничиј должник. Ниту на предлагачот, ниту на тие што ќе го изгласаат.

повеќе

Родовото прашање е клучен двигател за резултатите на здравството.

повеќе