Тестенини со сланина и печурки

Приготвување:

Сварете ги тестенините во зовриена вода според упатството на обвивката.

Во меѓувреме, испржете ги сланината, печурките, кромидот и лукот. Пржете ги околу 10 минути.

Во друга тава, зовријте ја хоплата и оставете ја да крчка. Додајте го пармезанот и оставете да се стопи.

Тргнете го сосот од рингла, додајте му ги сланината, печурките, кромидот и лукот.

Прелејте врз исцедените тестенини и послужете.

Состојки:
тестенини по избор

6 ленти сланина, сечкана

10 печурки, сечкани

1 кромид, сечкан

1 чешне лук, здробено

500 мл неутрална хопла

малку рендан пармезан

Објавено

Недела, Април 3, 2016 - 11:52

Коментари

Уништувањето на шумите е една од најголемите еколошки катастрофи со кои се соочуваме, после загадениот воздух.

повеќе

Измените во законот за минимална плата е трул компромис меѓу социјал-демократите и бизнис-лобито во Владата.

повеќе

Македонската јавност е во исчекување од најавата на министерот Оливер Спасовски дека МВР ќе ги истражува сите агенции за обезбедување поради поврзаност со рекетарство.

повеќе