Тестенини со сланина и печурки

Приготвување:

Сварете ги тестенините во зовриена вода според упатството на обвивката.

Во меѓувреме, испржете ги сланината, печурките, кромидот и лукот. Пржете ги околу 10 минути.

Во друга тава, зовријте ја хоплата и оставете ја да крчка. Додајте го пармезанот и оставете да се стопи.

Тргнете го сосот од рингла, додајте му ги сланината, печурките, кромидот и лукот.

Прелејте врз исцедените тестенини и послужете.

Состојки:
тестенини по избор

6 ленти сланина, сечкана

10 печурки, сечкани

1 кромид, сечкан

1 чешне лук, здробено

500 мл неутрална хопла

малку рендан пармезан

Објавено

Недела, Април 3, 2016 - 11:52

Практичната имплементација на владината стратегија „едно општество за сите“, која на хартија има добри намери, е засенета од неуспешната борба против корупцијата и организираниот криминал.

повеќе

Веќе четврта деценија штом општеството се фокусира на македонско-бугарските или македонско-албанските односи, на улиците излегуваат навивачките групи со навредливиот репертоар. Спонтано? Ајде, Ве молам.

повеќе

Нивото на Советот на Центар никако да порасне и да ги покаже демократските капацитети и зрелоста очекувани од граѓаните.

повеќе